Real vandt Madrid-derby med ti mand

Spansk fodbold

Vanen tro var der dramatik, da de to Madrid-mandskaber Atletico og Real sent lørdag aften, krydsede klinger. Real Madrid vandt med nød og næppe 3-2, efter at Sergio Ramos var blevet udvist.

Atletico Madrid skulle sent lørdag aften forsøge at vende deres dalende form kurve samt bryde en årelang statistik om hjemme-nederlag til storbror Real Madrid.

Real Madrid kunne allerede efter fem minutter score opgøret første mål, da bolden tilfældigt havnede for fødderne af Kaká, der resolut affyrede et langskud, som gik i nettet til 1-0.

Atletico Madrid havde ikke meget boldbesiddelse i første halvleg, mens Real-mandskabet fortsatte holdets massive pres mod værternes mål. Efter 25 minutter blev det tunge pres belønnet. Karim Benzema fandt den hurtige brasilianer Marcelo, som kunne score fra en skarp vinkel til 2-0.

I anden halvleg kunne det store mandskab fra hovedstaden, Real Madrid, score holdets tredje mål i kampen. Gonzalo Higuain stjal bolden fra Luis Perea, som virkede meget usikker i situationen. Argentineren viste hurtige antrit og så kunne han sætte bolden ind forbi Atletico-keeperen til 3-0, inden Higuarin kort efter blev udskiftet til fordel for kongesønnen Raúl.

Minuttet senere hev dommeren et rødt kort op af lommen, idet Sergio Ramos nedlagde Sergio Agüero på kanten af feltet som sidste mand, og derfor blev udvist, hvilket gav hjemmeholdet fornyet håb.

Med elleve minutter tilbage af kampen kunne Diego Forlan reducere til 1-3, og nu forvandlede stemningen på lægterne sig pludselig til begejstring. Blot to minutter efter kunne den lille argentiner, Agüero, score til 2-3, og nu havde værterne pludselig genfundet optimismen i jagten på point.

I kampens sidste ti minutter var bolden nærmest konstant på Real Madrids banehalvdel, hvor kongeklubben gang på gang lossede lange bolde op i modsatte ende, som hurtigt endte med at komme retur, da Raúl havde svært ved at skabe noget på egen hånd.

I overtiden viste Iker Casillas, hvorfor han er én af verdens bedste målmænd, da han tog en afslutning fra Agüero fra nært hold. Denne redning blev udslagsgivende for kampen, der endte 3-2 til Real Madrid.

Med sejren ligger stadig på andenpladsen med 25 point, hvilket er et mindre end førerholdet FC Barcelona.