Arsenal vandt dramatisk London-derby

Engelsk fodbold

En enkelt scoring afgjorde London-braget mellem Arsenal og Chelsea. Kampen var præget af høj intensitet, mange frispark, der gav gule og et enkelt rødt kort. Det var dog ikke helt ufortjent The Gunners, der slap af sted fra opgøret med alle tre point.

London-derbyet startede meget forsigtigt. De to hold skulle lige se hinanden an inden opgøret for alvor kom i gang. Det var Arsenal, der i en ellers ret tæt og intens start var bedst. Der opstod mindre chancer til begge klubber, men dog ikke noget der gav nogen scoringer.

Disse kampe er kendt for hård fight, og dette opgør blev ingen undtagelse. Da der var spillet godt en halv time af opgøret opstod der tumult mellem spillere fra begge hold, da John Terry ramte Cesc Fabregas med bolden i en situation hvor der var fløjtet for frispark. I sidste ende fik både John Terry og Frank Lampard et gult kort.

Otte minutter efter den situation måtte Chelsea sige farvel til holdets kaptajn, Terry, der ikke var i stand til at fortsætte efter en hård tackling fra hjemmeholdets Emmanuel Eboue. Dette var klart et hårdt slag for The Blues, og det blev endnu hårdere, da Arsenal i første halvlegs overtid kom foran 1-0.

Det var den tidligere Chelsea-spiller og nuværende Arsenal-kaptajn William Gallas, der scorede målet efter et hjørnespark af Fabregas. Petr Cech kom helt forkert ud i situationen, og må tage sit ansvar for den scoring, der kom på et rigtig godt tidspunkt for The Gunners.

I anden halvleg skulle Chelsea længere frem på banen, og det kom de. Det var dog Arsenal, der ligesom i første halvleg var en tand bedre end gæsterne. Der kom chancer til begge hold, og intensiteten var som altid når disse to hold mødes i top.

I kampens slutning satsede Chelsea alt de kunne. Det gav holdet et par gode muligheder, men samtidig åbnede det også i den anden ende af banen, hvor Arsenal havde flere gode chancer, men Chelsea-keeper Petr Cech hev nogle fantastiske redninger op af ærmet og holdte Chelsea inde i kampen.

Det lykkedes ikke Chelsea at få scoret det udlignende mål. I kampens sidste minutter opstod der igen tumult, da Fabregas nedlagde den gamle Arsenal-spiller Ashley Cole, der efterfølgende slog Arsenal-spilleren og blev udvist.

Arsenal vandt kampen 1-0 er dermed tilbage på førstepladsen i Premier League, mens Chelsea er nummer tre.