Heroisk indsats rakte ikke for AaB

UEFA Cup

AaB kæmpede flot og vedholdende mod Manchester City, men måtte efter forlænget spilletid og straffesparkskonkurrence se sig slået ud af UEFA Cuppen.

Efter nederlaget på 0-2 i første opgør mod Manchester City for en uge siden skulle AaB finde storspillet frem på hjemmebanen Energi Nord Arena. Og længe så det ud til, at det skulle gå nordjydernes vej, men skæbnen ville det anderledes.

AaB-spillerne var i aften tydeligt mere aggressive og direkte end i første kamp, og de lagde et højere pres for at stresse Manchester City. Derved fik englænderne ikke ro til at bygge angrebene ordentligt op, og af samme grund var Robinho nærmest usynlig det meste af kampen. Som det var tilfældet med AaB i den første kamp, formåede Manchester City i aften ikke at skabe meget fremad banen, og det vil ikke være en overdrivelse at kalde dem fornærmende ringe.

AaB formåede at komme godt over kanterne, og det viste sig for alvor efter små 25 minutter. Anders Due sendte fra venstrekanten et glimrende indlæg ind foran mål, hvor City-forsvareren Onuoha måtte smide sig ned for næsen af to AaB-angribere for at afværge en stor chance.

To minutter inde i anden halvleg faldt Kasper Risgård om i feltet, men trods protester blev der korrekt ikke fløjtet for straffespark.

I pausen havde Siyabonga Nomvethe afløst en skadet Anders Due, og med sine snævre driblinger skabte han liv på venstrekanten og formåede at løfte hele AaB´s spil yderligere. Efter 54 minutter lagde han bolden ind i feltet til Shelton, der uselvisk headede bagud til Caca. Desværre ramte Caca ikke bolden rent, og den gik udenom målmand Givens ene stolpe.

Efter en time var der igen protester over et straffespark, der ikke blev dømt til AaB, og denne gang lignede det unægtelig en strafbar handling. Andreas Johansson løb frem i højre side af feltet og prikkede til bolden i samme øjeblik, som Garrido kastede sig i en glidende tackling. Johansson blev ramt på støttebenet og faldt, men den til tider forvirrede dommer Stéphane Lannoy undlod at blæse i fløjten.

AaB kom til yderligere chancer ved Johansson og Shelton, men den største chance tilfaldt Robinho, der kortvarigt vågnede op til dåd efter 81 minutter. Han modtog en aflevering fra Ireland, men sendte fra få meter bolden op på undersiden af overliggeren.

Blot seks minutter før tid bar AaB´s anstrengelser endelig frugt. Bolden blev sendt ind i feltet, hvor Shelton tog bolden ned med brystet og tørt huggede den i nettet til 1-0.

Og et sølle minut før den ordinære spilletids afslutning fik AaB sit straffespark, da Evans berørte bolden med hånden. Michael Jakobsen svigtede ikke sit hold, men sendte usvigelig sikkert bolden op i det ene målhjørne til 2-0. Dermed var den samlede stilling 2-2, og holdene skulle i forlænget spilletid.

Her dominerede AaB og kom også til enkelte chancer, blandt andet til Johansson og Shelton, men fik ikke scoret.

Dermed skulle kampen afgøres ved straffespark, og her var Manchester City bedst. Holdene fulgtes ellers tæt med to scoringer hver, men så brændte Augustinussen. Og da også Shelton brændte, kunne City-spillerne lade sig hylde af de medrejsende fans som samlede vindere.

Dermed en ærgerlig exit for AaB, der dog kan se tilbage på UEFA Cuppen med stolthed efter at have slået blandt andre Deportivo La Coruña ud af turneringen.