FCK vandt, men Nordvest drillede

Dansk fodbold

FC København er efter aftenens semifinalekamp i landspokalturneringen videre efter samlet at have vundet 6-1 over overraskelsen FC Nordvest.

Det blev ikke til nogen afklapsning, da FCK i Parken tog imod pokalturneringens helt store overraskelse FC Nordvest. Men en sejr blev det til for københavnerne, der efter aftenens sejr på 2-1 er videre til pokalfinalen. Med den samlede sejr på 6-1 over to opgør har københavnerne dermed chancen for at sikre sig den første pokaltitel i fem år den 21. maj.

Kampen startede imod forventning, da FC Nordvest efter et minut fik bolden i kassen ved Stefan Håkansson. Danmarksserie-klubben formåede at holde føringen i 17 minutter, før Dame N’Doye headede udligningen i kassen. 1-1, men stadig et flot resultat for Danmarksserie-spillerne, som de kunne tage med sig til pause-teen.

Kort efter pausen fik Morten Nordstrand puttet bolden i nettet, efter at FCK’erne i den forgangne del af kampen havde misbrugt adskillige chancer. Også i den resterende del af kampen misbrugte hjemmeholdet flere store muligheder, og FC Nordvest kunne gå fra banen med hovederne hævet højt, efter en flot fightende indsats, som mundede ud i et aldeles acceptabelt 2-1-nederlag.

FC København møder enten Brøndby eller AaB i pokalfinalen. Efter 3-3 i det første opgør mødes de to mandskaber onsdag i Aalborg, hvor Brøndby-mandskabet skal blæse til angreb for at nå finalen.