Наши партнеры

Menu



Vinterens transfervindue 08/09

Vinterens transfervindue har været tilbageholdende for manges vedkommende, hvilket i langt de flestes tilfælde har skyldtes den finansielle verdenssituation. Der er blevet indgået flere lejeaftaler af storklubber, og det plejer normalvis ikke at ske. I stedet for at betale skyhøje summer for spillere er der mange, der har benyttet sig af at leje de spillere, de føler, var nødvendige til deres hold. Normalvis benytter topholdene sig heller ikke ret meget af vintertransfers, med mindre, der er skader på vitale positioner. Klubberne i bunden af rækkerne er derimod for det meste aktive, for at få forstærket deres nedrykningstruede mandskaber.

Vi starter med at vende blikket mod den hjemlige SAS Liga, som har vist sig ikke at være ret hæmmet af den verdensomspændende finanskrise. I de to hovedstadsklubber har der vanen tro været aktivitet, dog ikke så meget fra Brøndby, der grundet deres overvintring på førstepladsen og nyansatte træner Kent Nielsen, har valgt at forholde sig forholdsvis roligt, idet de har lejet hollandske Remco van der Schaaf, der normalvis spiller defensiv midtbane. Jan Frederiksen har også skrevet kontrakt med klubben fra den københavnske vestegn, men den kontrakt træder først i kraft til sommer, hvor hans kontrakt udløber. Hos ”Byens Hold” har man hentet en dansk profil i Martin Vingaard. Derudover har Ståle Solbakken og co. forstærket sig med Dame N’Doye og den svenske målmand Johan Wiland. Hos det tredje tophold OB, har der også været lidt transferaktivitet, idet de har hentet Njogu Demba-Nyrén tilbage til dansk fodbold, og det må man betragte som et af de mest spændende køb i det danske. Randers har også lavet en af de mest opsigtsvækkende handler, idet de har hentet Tobias Grahn tilbage til dansk fodbold, hvor han tidligere har spillet med stor succes, og han vil tilføre Randers en stor bunke kreativitet. I bunden af SAS Ligaen er der også sket handler, og særligt Vejle har været aktive, da de har hentet hele seks nye spillere, hvor af de fire pudsigt nok har spillet i AaB.

Fra Danmark springer vi videre til den anden side af Nordsøen, hvor England befinder sig. I det engelske er der naturligvis blevet handlet for mange penge. Specielt stenrige Manchester City og Tottenham bidrager med mange af de penge, som holdene i England har brugt på at købe spillere for. Det lignede længe, at Manchester City ville erhverve sig Kaká, men den handel blev skudt i sænk. I stedet for Kaká fik City købt Wayne Bridge, Nigel de Jong, Shay Given og waliseren Craig Bellamy, der alle skal hjælpe med at få Manchester-holdet op i den gode ende af Premier League. Tottenham har heller ikke været bleg for at bruge mange penge i løbet af januar og starten af februar, da de fx har hentet den fortabte søn Robbie Keane hjem fra Liverpool, da han efter et famøst halvt år trængte til at komme tilbage i trygge rammer. Udover Keane har London-klubben også hentet Wilson Palacios, Pascal Chimbonda og Jermain Defoe, hvor de to sidstnævnte ligesom Keane også har spillet for Spurs før. I den anden del af London hos Chelsea er der ikke blevet købt ind, men derimod har Chelsea forholdt sig roligt og blot lejet portugisiske Ricardo Quaresma, der indtil videre har skuffet i Inter. Fra Chelsea springer vi til Arsenal, der i sidste øjeblik fik skrevet under med Andrei Arshavin, som højst sandsynligt bliver en vigtig del af kampen mellem ”The Big Four”. Russeren slog for alvor sit navn fast under sommerens EM, men der gav Zenit ikke slip på ham og den manøvre var lige ved at lykkes igen.

Turen går nu til den mere eksotiske del af Europa, nærmere betegnet Spanien. I Spanien udeblev de helt store transfer-bomber, der er dog blevet handlet ind, selvom det ikke var de allerstørste stjerner, der blev handlet med. Real Madrid har efter en knap så god efterårssæson hentet hollandske Klaas-Jan Huntelaar, Lassana Diarra og noget spektakulært har man lejet Julien Faubert i West Ham. Ingen af Madrid-købene er de helt store stjerner, men alligevel er særligt Diarra og Huntelaar vigtige indkøb, fordi kongeklubbens midtbaneslidere Mahamodou Diarra og Ruben de la Red forventes ude for resten af sæsonen, hvorfor Lassana Diarra bliver en vigtig brik på midtbanen. Dette er nok svaret på, hvorfor han blev indlemmet i Champions League-truppen i stedet for Huntelaar, der er hentet for at gardere i angrebet, hvor Ruud van Nistelrooy er langtidskadet og sidder uden resten af sæsonen. I bundstriden har Mallorca forsøgt at forstærke sig, for at komme ud af problemer, da de har hentet Dudu Aouate og Sergio Tejera fra Chelsea, men de får stærk konkurrence fra en af de andre nedrykningskandidater, Numancia, som blandt andet har lejet Raul Bravo hos Olympiakos.

Vi bliver i det sydeuropæiske, hvor turen nu er kommet til støvlelandet Italien. Ligesom i Spanien har der ikke været den helt vilde aktivitet på transfermarkedet, men det er dog blevet til indkøb i det italienske. En af de mest nævneværdige transfers skete i AC Milan, der har skrevet en lejekontrakt med ikonet David Beckham, der indtil nu har vist, at han stadig har niveauet, trods han har været væk fra europæisk fodbold i en del tid. Milan har i pressen udtalt, at de gerne vil beholde Beckham, men indtil videre ser det ud til, at englænderen vender tilbage til LA Galaxy. Udover Beckham har Milano-klubben også hentet yngre kræfter til klubben i brasilianske Mattioni og Thiago Silva, som er udset til at blive store aktiver i fremtiden. I bestræbelserne på at undgå nedrykning har Torino hentet Rivalta, Dellafiore og Andrea Gasbarroni hos sæsonens hidtil store overraskelse, Genoa. Højst overraskende har bundproppen Reggina forholdt sig overraskende tavse og har kun hentet Matej Krajcik hos Slavia Prag.

I Frankrig har ingen af de store hold forstærket sig nævneværdigt, men der er alligevel blevet købt en del ind hos midter- og bundholdene. Blandt andet har en af sæsonens overraskelser, midterholdet Grenoble, hentet fire spillere, på trods af at de har en solid midterplacering. Boštjan Cesar, Pierre Boya, Elliot Grandin og Mustafa Kucukovic er spillerne, der er blevet hentet, og de navne ser ikke ud af meget, men de skal sammen med resten af Grenoble-mandskabet være med til at sikre overlevelsen for den lille klub i Le Championnat. Hos bundklubberne i Frankrig har der højst overraskende ikke været den store aktivitet i forhold til indkøb. Dog har kendinge af dansk fodbold forladt nogle bundklubber, idet den tidligere AaB-lejesvend Lasse Nilsson har forladt St. Etienne til fordel for hollandske Vitesse, og Sochaux har ophævet kontrakten med Álvaro Santos, der pt. er klubløs.

Til sidst tager vi et smut til vores tyske naboer, som ligesom andre lande har vist sig at være en smule ramt af den økonomiske situation. Overraskelsen i Bundseligaen, Hoffenheim, har været tvunget til at hente spillere, fordi deres topscorer, Vedad Ibisevic, er ude med en skade resten af sæsonen. Som direkte erstatning for bosnieren er Boubacar Sanogo lejet i Werder Bremen og Sanogo har allerede vist, at han ved hvor målet står, idet han scorede i sin første kamp for Hoffenheim. Udover Sanogo har Hoffenheim hentet Timo Hildebrand fra Valencia, som er udset til at forstærke målmandsposten, der ikke har været oprykkernes stærkeste side. Bayern München har ikke været så aktive som i sommers, trods dette blev Landon Donovan lejet hos LA Galaxy, mens man har udlejet stortalentet Toni Kroos til Leverkusen. I Tyskland er der også blevet handlet med danskere, da Leon Andreasen er skiftet fra Fulham til Hannover 64 og Michael Gravgaard er skiftet fra franske Nantes til Hamburger SV på en lejeaftale, der gælder sæsonen ud.

TotalBold.dk giver herunder vores bud på en top-5 over de største og vigtigste transfers for klubberne i hver af de seks store, europæiske ligaer, som er gennemført i dette transfervindue.

Danmark – SAS Ligaen:

1. Martin Vingaard, fra Esbjerg FB til F.C. København

Det bedste danske indkøb i det overståede vintertransfervindue kan F.C. København tage sig af med købet af Martin Vingaard. Københavner-holdet styrker derfor en i forvejen meget stærk midtbane, hvor ikke mange huller er at øjne. Den 23-årige tidligere Esbjerg-spiller skal styrke de offensive pladser på midtbanen, hvor han med sine gode afslutninger og afleveringer nok skal komme til at tilføje endnu en dimension i FCK’s spil, som han på flotteste vis har formået at fuldføre i havnebyen Esbjerg de seneste par år. Martin Vingaard er udset som en kommende stjernespiller i København såvel på landsholdet, hvor det allerede er blevet til et par optrædener i den rød-hvide trøje.

2. Mark Howard, fra Brøndby IF til AGF

Efter et halvår plaget af skader i det bagerste geled for AGF var blikket rettet mod netop de pladser, før transfervinduet slog dørene op første januar. Mark Howard, som har været lidt ude i kulden i sin respektive klub, er blevet hentet i Brøndby IF. Et sandt mesterkøb af århusianerne, da den 23-årige englænder kender ligaen særdeles godt, og har vist sit fodboldpotentiale for Brøndby, hvor en belønning som årets spiller i klubben også kom som følge. Mark Howard fik sin fodboldopdragelse i mægtige Manchester United, men i 2006 blev han fritstillet, og senere tog træner René Meulensteen ham med til vestegnen. Mark kommer til at styrke forsvaret i AGF med sine enorme kvaliteter i luften, og han kan gavne med noget af den erfaring, som de sidste par år har givet ham. De fleste Brøndby-fans havde fortsat helst set ham i den gule trøje, mens Århus-klubben kan glæde sig over hans forcer på NRGi Park.

3. Njogu Demba-Nyrén, fra Brann til OB

Selvom OB det første halve år har haft SAS Ligaens bedste angreb, er der alligevel fundet plads til et angrebskøb, eller vel snarere et angrebsbyt. Problembarnet David Nielsen, som har været udlejet til norske Strømsgodset IF, skulle skilles fra mængden i Odense, og det gjorde man ved at lave en byttehandel med SK Braan. Den ene vej røg som sagt David Nielsen, mens OB i fremtiden kan nyde godt af den tidligere Esbjerg-angriber Njogu Demba-Nyrén. Den gambisk-svenske angriber er en rigtig målscorer, der har nettet mange gange for alle klubber, han har optrådt for, og hans store fysik kommer til at gavne et i forvejen fysisk stærkt OB-angreb. Njogu Demba-Nyrén havde ikke tålmodigheden til at spille sig på det svenske landshold, derfor valgte han den meget nemmere løsning, ved at takke ja til landsholdsopgaver for Gambia.

4. Remco van der Schaaf, fra Burnley til Brøndby IF (Lejeophold)

Brøndbys aktivitetsniveau på transfermarkedet har været knap så højt som normalt. Den nye træner, Kent Nielsen må være yderst tilfreds med truppen, da han kun så grund til at hente to spillere, den ene blev endda kun hentet på en lejeaftale. Den omtalte spiller er Remco van der Schaaf, og han er lejet i Burnley, hvor den danske målmand Brian Jensen til dagligt optræder. Den 29-årige hollænder kan prale af et nogenlunde pænt cv, som tæller kampe for det hollandske storhold PSV samt en række kampe for mindre hollandske og engelske hold. Trods sin alder og optrædener for det hollandske tophold, har Remco van der Schaaf endnu ikke spillet nogen landskampe for Holland, men han har dog spillet et par U21-landskampe. Brøndby skal nyde godt af hans potentiale, hvor han med sin erfaring kan pryde en i forvejen rimelig stærk Brøndby-midtbane. Remco van der Schaaf styrker bredden i truppen, når Brøndby-holdet indtager kampen om at forsvare deres nuværende topplacering, og alt rutine er nødvendigt i mesterskabskampen.

5. Tobias Grahn, fra fri transfer til Randers FC

Randers har givet deres ambitioner et nyk opad de seneste sæsoner, samme vej er deres placeringer gået. Lige nu frister Randers tilværelsen udenfor nedrykningsfare, og i bestræbelserne på at holde den placering har man hentet den tidligere kreatør på AGF og OB’s offensive midtbane, Tobias Grahn, i folden. Problembarnet fra Sverige har tit været ude i personlige problemer, men Randers var i samarbejde med den nye træner John Faxe Jensen parate til at knytte Grahn til klubben. Den hurtige tekniker med det gode overblik blev hentet gratis, efter hans kontakt med Gimnástic var udløbet. Siden hans sidste besøg med dansk fodbold har han bl.a. optrådt for fornævnte Gimnástic, men han har også været udlånt til tyske Hertha Berlin. Randers FC har papir på den 28-årige svensker i tre år, hvor han skal hjælpe Randers med deres fortsatte kravlen mod toppen. Hans teknik, overblik og hurtighed skal fodre angriberne i truppen, som indtil videre har haft en særdeles god sæson.

England – Premier League:

1. Andrei Arshavin, fra Zenit St. Petersborg til Arsenal

Den russiske playmaker har siden sommerens EM, været jagtet af flere vesteuropæiske klubber. Valget på den nye klub for Arshavin faldt på Arsenal, hvor han i første omgang er tiltænkt som erstatningen for den langtidsskadede Cesc Fabregas. Når Fabregas vender tilbage fra sin skade, er det uvist, hvilken position den teknisk stærke spiller kommer til at spille, men Arsenal kommer uden tvivl til at få gavn af hans kvaliteter.

2. Jermain Defoe, fra Portsmouth til Tottenham

Defoe forlod Tottenham i sommers, men han er allerede vendt tilbage til dem efter et succesrigt halvår i Portsmouth, hvor han viste sin målfarlighed med 14 mål i 30 kampe. Den målfarlighed gjorde, at Spurs hentede Defoe ”hjem” igen. Han skal sammen med resten af Tottenham-mandskabet sørge for, at få dem spillet længere op i tabellen.

3. Robbie Keane, fra Liverpool til Tottenham

Liverpool hentede i sommers Keane fra Tottenham og havde store forventninger til ham. De mange millioner, som Keane kostede, blev ikke indfriet og derfor valgte Liverpool, måske med finanskrisen in mente, at sælge Keane imens man stadigvæk kunne hente en stor del af de tabte penge hjem. I Tottenham er den irske angriber tilbage i trygge rammer, og det kan vise sig at blive vigtigt for London-klubben, hvis de skal væk fra deres skuffende midterplacering.

4. Ricardo Quaresma, fra Inter til Chelsea (Lejeophold)

Chelsea har i flere omgange forsøgt, at hente Quaresma til London, men det er ikke lykkedes, da rygterne sagde han var for dyr. Det er nu lykkedes for Chelsea, at hente portugiseren, der i sommers skiftede til Inter, men skuffede i efteråret og derfor er blevet lejet ud til Chelsea, hvor han efter planen skal blomstre op.

5. Shay Given, fra Newcastle til Manchester City

Den mangeårige Newcastle-målmand har skiftet de trygge rammer ud med Manchester City. I City skal Given dæmme op for bagkæden, som har vist sig som deres svage punkt. Indtil videre i Premier League, har den lille Manchester-klub lukket over 30 mål ind, mens topholdene i top-3 har lukket halvdelen ind, og for at komme op på niveau med topholdene, er det nødvendigt med en god og stabil målmand, som Given er.

Frankrig – Le Championnat:

1. Brandão, fra Shakhtar Donetsk til Olympique de Marseille

28-årige Evaeverson Lemos da Silva, som er kendt under navnet Brandão, er af brasiliansk afstamning. Igennem de sidste seks år, har han spillet for Shakhtar Donetsk, hvor han har spillet 129 kampe og scoret hele 68 gange. Marseille vil med indkøbet af angriberen forsøge, at kravle længere op i ligatabellen. Det franske tophold har lagt godt 50 millioner kroner på bordet for den målfarlige brasilianer, som startede karrieren i Grêmio Maringá.

2. Sylvain Wiltord, fra Rennes til Olympique de Marseille

Den franske, spillende legende, Sylvain Wiltord, har efterhånden rundet de 34 år, men det har ikke sat en stopper for hans hyppige klubskifter. Wiltord startede sin professionelle karriere i Rennes, hvor han i en periode på fem år, endte med 31 scoringer i 125 kampe. Herefter har han repræsenteret klubber i både Spanien, England og Frankrig, og han er altså nu vendt tilbage til hjemlandet, hvor han fra 2007-2009 spillede i Rennes. Nu er han at finde i Olympique de Marseille, som har hentet ham på en fri transfer.

3. Veigar Páll Gunnarsson, fra Stabæk IF til AS Nancy-Lorraine

Den islandske angriber, Veigar Páll Gunnarsson, fik sig også en ny arbejdsgiver i dette transfervindue. Gunnarsson havde spillet de sidste fire år af sin karriere i Stabæk, hvor han nettede imponerende 60 gange i 120 optrædener. Det fik midterholdet Nancy til at slå øjnene op for ham. Franskmændene har lagt omkring 14 millioner kroner på bordet for den 28-årige angriber.

4. Valter Birsa, fra FC Sochaux til AJ Auxerre (Lejeophold)

Den 22-årige slovak, Valter Birsa, er blevet hentet til bundholdet AJ Auxerre fra ligarivalerne FC Sochaux på en lejeaftale. Birsa startede sin seniorkarriere i NK Primorje, hvor han blot fik en enkelt kamp, hvorefter han tog videre til en anden slovakisk klub, nemlig ND Gorica. Hans CV hos Gorica endte med at vise 61 kampe, hvor han scorede 26 mål. Hos sin seneste arbejdsgiver FC Sochaux, har Birsa spillet 66 kampe og scoret otte gange.

5. Václav Svěrkoš, fra FC Baník Ostrava til FC Sochaux

Tjekkiske angriber, Václav Svěrkoš, har på trods af sin unge alder, spillet i seks klubber, mens FC Sochaux altså bliver hans syvende klub. 25-årige Svěrkoš kommer fra FC Baník Ostrava, hvor han i perioden 2007-2008 har nettet hele 22 gange i sølle 39 kampe. Netop FC Baník Ostrava var også klubben, hvor han i en alder af bare 18 år, blev professionel fodboldspiller, og nettede 14 gange i 26 opgør. Derfor tyder meget på, at det franske bundhold har sikret sig en målbomber.

Italien – Serie A:

1. David Beckham, fra Los Angeles Galaxy til A.C. Milan (Lejeophold)

På et usædvanligt sløjt italiensk transfermarked er det faktisk den korteste aftale, der har vakt størst opmærksomhed. Allerede sidste år blev det bekendtgjort, at Beckham ville spille i Milan indtil den amerikanske Major League Soccer genoptages i marts, og den engelske mediemagnet har da også tiltrukket sig stor opmærksomhed, både på og uden for banen. Det har nu fået både Milan og Beckham selv til at åbne op for en eventuel forlængelse af aftalen, såfremt Beckhams amerikanske klub accepterer.

2. Jesus Datolo, fra Boca Juniors til Napoli

Napoli ligger lunt i svinget i opløbet om europæiske pladser til næste sæson og har i januars transfervindue købt den argentinske venstre-wing Jesus Datolo i Boca Juniors. Datolo menes at have kostet op mod seks millioner Euro, og var højt værdsat af landsmanden Diego Maradona, da denne stadig var sportsdirektør i Boca Juniors. Nu er Maradona landstræner og Jesus Datolo har da heller ikke lagt skjul på, at en af de største grunde til skiftet er at spille sig på landsholdet, hvor han endnu har sin første kamp til gode. Den 24-årige wing får muligheden for at imponere den legendariske landsmand i trøje nummer 15 hos napolitanerne.

3. Edinho, fra Internacional til Lecce

Oprykkerne fra Lecce er placeret blot fire point over nedrykningsstregen i Serie A, og har fundet det nødvendigt at forstærke holdet. Det har de gjort med den brasilianske midtbanespiller Edinho, der kommer fra Internacional i hjemlandet. Her har han huseret på den defensive midtbane i syv sæsoner, og har blandt andet vundet det sydamerikanske mesterskab. Nu skal han hjælpe Lecce med at holde sig i den bedste italienske række, og det har kostet oprykkerne 22 millioner kroner.

4. Giampaolo Pazzini, fra Fiorentina til Sampdoria

Efter at have været fast mand hos Fiorentina i sidste sæson, var angriberen Pazzini røget ud på bænken, efter Fiorentina i sommers købte Alberto Gilardino i Milan. Derfor var den unge italiener på jagt efter en ny klub, og han var rygtet til flere europæiske klubber, med Everton som det mest vedholdende rygte. Alligevel endte det med et skifte til ligarivalerne Sampdoria. Den tidligere U21-landsholdsspiller fik lov til at skifte, trods en skade hos angrebskollega Adrian Mutu, men i handlen indgår Samdorias angriber Emiliano Bonazzoli, der udlejes til Fiorentina.

5. Matej Krajcik, fra Slavia Prag til Reggina

Bundholdet Reggina har indkasseret 40 mål i sæsonens første 22 kampe, og bundproppen har derfor forstærket sig med Slavia Prags højreback Matej Krajcik, som skal hjælpe med at stabilisere det vakkelvorne forsvar. Den 30-årige slovak har international erfaring fra 17 landskampe, samt europæiske kampe fra sin nu tidligere tjekkiske klub, hvortil han kom i 2003 og som han hjalp til det tjekkiske mesterskab sidste sæson.

Spanien – Primera Division:

1. Klaas-Jan Huntelaar, fra Ajax til Real Madrid

Mange Madrid-fans er nok meget skuffet over kongeklubbens færden på det overståede transfermarked, hvor handlerne har været en del under den vanlige standard. Dog kan man stadig glæde sig over, at et køb har fundet vej til denne liste med en plads som absolut etter. Klaas-Jan Huntelaar er den spiller, som pryder listens førsteplads, men i Real Madrid-truppen er han bare en ud af mange topspillere. Efter en god spillemæssig årrække i Ajax kom en masse interesse uden for Holland. Mange havde dog nok ikke i deres vildeste fantasi troet, at det var Madrid-klubben, han skulle havne i, hvor han i første omgang er udtænkt rollen som erstatning for sin skadede landsmand, Ruud van Nistelrooy. Den 25-årige hollænder har mange forcer, hvor hans hurtighed, teknik og hovedspil ikke fejler det mindste. De omtalte forcer har det hollandske landshold allerede nydt godt af, og det samme håber Real Madrid at kunne i den kommende periode.

2. Nikola Zigic, fra FC Valencia til Racing Santander (Lejeophold)

Racing Santander er blevet en fast bestanddel i den spanske Primera Division, hvor holdet i øjeblikket frister tilværelsen i midten af tabellen. I bestræbelserne på at bevare og forbedre placeringen i ligaen har klubben været ude og hente deres tidligere angriber Nikola Zigic på en lejeaftale. Den 28-årige jugoslaver optrådte succesfyldt for Racing Santander i et år, før han blev solgt til FC Valencia. Her oplevede han dog ikke den samme succes, og da en startplads blev sværere og sværere at øjne, var et klubskifte et meget naturligt valg. Santander får derved glæde af hans over to meter igen, og hans kæmpe fysik skal nok skaffe en masse god plads. Udover han rækker godt op i luften, har han også en udmærket teknik, som mest udmønter sig i en god sparketeknik.

3. Ricardo Oliveira, fra Real Zaragoza til Real Betis

Real Betis har forstærket sig med den brasilianske angriber Ricardo Oliveira. 28-årige Oliveira har et imponerende cv, hvor han kan prale af særdeles betydelige kampe for mange hold, dog har hans karriere opnået sit klimaks. En gang før har han optrådt meget succesfuldt for Real Betis, men også store klubber som FC Valencia og AC Milan har nydt godt af ham. Nu vil Betis så genoptage succesen, og har derfor købt ham fra første divisions-klubben Real Zaragoza. Ricardo Oliveira vil styrke bredden i Betis’ angreb, samtidig med at han vil pryde startelleveren med sin hurtighed og gode teknik. På landsholdet har Ricardo optrådt elleve gange, og der er ikke udsigter til flere kampe i den gule nationaltrøje, så alt fokus er rettet mod klubfodbolden.

4. Raúl Bravo, fra Olympiakos Piraeus til CD Nurmancia (lån)

Nurmancia kan glæde sig over at ligge på den rigtige side af nedrykningsstregen. En glæde man gerne vil bibeholde, men som dog kan blive utrolig svært, da holdet råder over et af ligaens dårligste forsvar. Derfor har klubben søgt stabilitet i det bagerste geled, hvilket udmøntede sig i en låneaftale med den utrolig dygtige spanier, Raúl Bravo. Den nuværende Olympiakos-spiller kan prale af et yderst imponerende cv, hvor det meste af hans fodboldkarriere er foregået i kongeklubben Real Madrid. Her opnåede den 27-årige spanier hele 77 kampe, hvorefter et skifte til Olympiakos Piraeus fandt sted. Gennembruddet i den græske klub udeblev dog, og derfor søgte Raúl Bravo genrejsning i en ny klub, og da muligheden så kom, i en i forvejen kendt liga for ham, var han ikke sen til at slå til. Opgaven for Bravo og resten af Nurmancia-holdet er meget klar. Fodboldkampe skal vindes, så en overlevelse i den bedste spanske række kan blive en realitet. Den nylånte spiller skal forsøge at holde hele forsvaret sammen, og kan allerede nu betegnes som en yderst vigtig brik på holdet, hvor han med en masse erfaring fra alle mulige turneringer også kan prale af flere landskampe på det spanske landshold.

5. Iván Alonso, fra Murcia til Espanyol

Krisen kradser i den traditionsrige klub, Espanyol, hvor de i øjeblikket befinder sig i det dybe hul under nedrykningsstregen. I arbejdet for at komme væk fra bunden og den helt store sportslige fiasko, har man købt den tidligere Real Murcia-angriber Iván Alonso. En angriber hvis klubloyalitet er helt i top, og han ligger hele hjertet i den klub, han optræder for. Hans præstationer i sine foregående klubber angående målscoring er dog en anden snak. Ikke mange gange har han nettet, når man tænker på hvor mange kampe han har spillet. En målscorer er hvad Espanyols elendige angreb har brug for, og derfor virker dette som en meget overraskende handel, dog skal man ikke undervurdere den 29-årige uruguayaners forcer, som han bruger til at sætte sine medspillere i scene. Trods han ikke har optrådt for alverdens store klubber, render han stadig rundt med en del erfaringer i tasken. Han har stået i den situation som Espanyol befinder sig i nu før, samtidig med at han har spillet en landskamp for hans respektive land.

Tyskland – 1. Bundesliga:

1. Ivica Olic, fra Hamburger SV til Bayern München

Med salget af Podolski skulle Bayern München lede efter en kvalificeret breddespiller til angrebet. Valget faldt på Ivica Olic, der i de seneste sæsoner har været en meget solid spiller for Hamburger SV. Klose og Luca Toni skal dog vente til sommer, før de kan kalde Olic for deres medspiller, da skiftet først går i gennem til sommertransfervinduet. Den 29-årige angriber fra Kroatien tilføjer Bayern München en alsidighed, da han både som en meget arbejdsom spiller også har en god teknik og hurtighed. Erfaringen fejler heller ikke noget, da Olic kan prale af mange kampe for det kroatiske landshold, hvor han var en fast bestanddel ved den seneste internationale turnering. Gode klubber som Hertha Berlin, CSKA Moskva og Hamburger SV har Ivica Olic også repræsenteret, derved er skiftet til Bayern ikke noget, der får bukserne til at ryste i den sydlige tysker-by.

2. Anatoliy Tymoschuk, fra Zenit Skt. Petersborg til Bayern München

Så skulle man tro, at Bayern stillede sig tilfreds med deres indkøb af Ivica Olic, og derfor kaldte truppen fortsat komplet, men det ville være en fejl. Bayern München har nemlig fundet plads til endnu en spiller, som skal regere på den defensive del af tyskernes midtbane. Anatoliy Tymoschuk er blevet hentet i russiske Zenit skt. Petersborg, og kommer til at have sin daglige gang i klubben, når han tiltræder til sommer. Den 29-årige ukrainer betegnes i fodboldkredse som en særdeles dygtig spiller med en masse kvaliteter og erfaringer fra allerhøjeste niveau. Gode europæiske klubber har han repræsenteret, hvor først mange optrædener i ukrainske Shaktar Donetsk og senere en del kampe for Zenit Skt. Petersborg, er blevet skrabet sammen. Den defensive midtbanespiller blev hurtigt udråbt som den russiske klubs anfører, og med bindet på armen førte han holdet til en kæmpe triumf med sejr i UEFA Cuppen, som må betegnes som noget af det største klubben har leveret. På det ukrainske landshold besidder Anatoliy Tymoschuk også en vigtig rolle, hvor han er landets anfører og er sikker starter i den gul-blå nationaldragt.

3. Landon Donovan, fra LA Galaxy til Bayern München (Lejeophold)

På tredjepladsen findes endnu et Bayern München-nyerhverv. Denne gang er der dog kun tale om en lejeaftale med den mere ukendte amerikaner Landon Donovan. Den 26-årige Donovan har ikke haft en særlig nævneværdig karriere klubmæssigt, hvor det største er syv opnåede kampe for tyske Bayer Leverkusen. På landsholdet lyder dog en hel anden melodi, da Landon Donovan hele 105 gange har stået på plænen og sunget den amerikanske nationalhymne. Amerikaneren er blevet lejet som en breddespiller, hvor han skal dække de offensive midtbanepladser, hvis eventuelle skader skulle opstå. Hans fysisk er ikke verdens bedste og de fremadrettede udfordringer skal komme ved hjælp af hurtighed og hans blændende teknik.

4. Yoshito Okubo, fra FC Vissel Kobe til Wolfsburg

Wolfsburg befinder sig i den øverste halvdel af Bundesligaen, og der vil holdet gerne blive. Derfor har man styrket angrebet med den japanske fodboldspiller Yoshito Okubo. Den 26-årige angribers karriere har ikke det store at byde på indtil videre, hvor han har repræsenteret enkelte mindre klubber i Europa. Mål kan den lille hurtige angriber dog godt score, da han i sine første professionelle sæsoner scorede en del mål for det japanske hold Cerezo Osaka. Derefter har hans spillemæssige succes dog set bunden, da han i et par sæsoner ikke formåede at komme op på samme niveau. Sidste klub han optrådte i, Vissel Kobe, har dog betydet en lille opblomstring i japanerens karriere, da han nettede 25 gange på to sæsoner. Skiftet til Wolfsburg er noget af et sats for klubbens side. Hans forcer er ukendte for den tyske fodboldverden, hvor den japanske landsholdsspiller næsten ikke kan undgå at overraske visse uforberedte konkurrenter.

5. Timo Hildebrand, fra Valencia CF til Hoffenheim

Selvom Hoffenheim har vænnet sig til livet på toppen, efter de ligger nummer et i ligaen, må de kun tage til takke med en femteplads på denne liste. Manden, der har bragt dem på listen, er den gode, tyske målmand Timo Hildebrand, som må betegnes som lidt af et klassekøb på vejen mod mesterskabet. Den 29-årige tyske målmand kender landet og ligaen særdeles godt, efter han optrådte hele 221 gange for VfB Stuttgart. Der var han blandt andet med til at vinde det tyske mesterskab samt spille i verdens mest prestigefyldte turnering. På landsholdet har han dog altid stået i skyggen af landsmændene Oliver Kahn og Jens Lehmann, hvilket gør, at der kun er tikket syv kampe i Tysklands trøje ind på kontoen. For at opnå en højere status i hjemlandet blev et skifte til spanske Valencia til en realitet, og her skulle han få de gode takter fra Stuttgart til at fortsætte. Desværre for Timo Hildebrand fik hans karriere et lille bump på vejen, da den gode form ikke kunne findes, og alle hans fantastiske målmandskvaliteter udeblev. De kvaliteter kan Hoffenheim nu få glæde af, og det kan blive en meget vigtig skikkelse i forsøget på at holde den meget overraskende førsteplads. Timo Hildebrand kan tilføre den meget unge trup noget erfaring fra hans mange opgør i to af verdens største ligaer. Desuden har han stået i sådan en situation før, og ved hvordan man skal agere, for at bevare pladsen øverst på podiet.

KOMMENTÉR ARTIKLEN HER!

Skrevet af Patrick Andersen, Matias Jespersen, Michael Elgaard og Casper Lohse.



Kommentér



Top-menu
Menu