Наши партнеры

Menu



Sommerens transfervindue 07/08

Sommerens transfervindue har bestemt ikke holdt sommerferie. Der har traditionen tro været en heftig aktivitet på markedet. Flere klubber har måttet byde højere end konkurrenterne, for at sikre sig netop den spiller, som de mener, vil få en nøglerolle for dem i den kommende sæson. Storklubberne har været ude med den store pengepung, for at sikre sig profiler, der kan sørge for at de vinder alle de store trofæer, mens de små klubber har solgt ud af deres profiler, og forsøgt at hente nogle billige, men gode forstærkninger ind, så de kan overleve i tabellen.

Sommerens transfervindue er alt afgørende for, hvem der spiller i toppen om de europæiske turneringer samt mesterskabet, mens dem som enten ikke har haft ressourcerne eller ikke har handlet med benene plantet solidt på jorden, vil kunne findes i bunden. Hvis en lille klub sælger deres målbomber i front, er det et ultimatum at de får sikret sig en habil forstærkning, hvis dette ikke sker, kan det få katastrofale følger og holdet risikerer at rykke ned. Hvis vi vender blikket mod storklubberne, så er vinduet – det vindue, der skal sikre dem en god start på sæsonen, hvor Champions League, UEFA Cup’en og mesterskabet er nogle af de trofæer, der bliver jagtet blandt de store.

Hvis vi starter med at vende blikket mod det danske, så har der som altid været stor aktivitet i sommerpausen. De forsvarende mestre fra FCK har været meget aktive. De har sagt farvel til deres midtbanemotor Tobias Linderoth, som er skiftet til tyrkiske Galatasaray. Svenskeren er blevet erstattet af AaB’s Rasmus Würtz, der allerede har vist sig som en lovende erstatning trods sin unge alder. Det mest opsigtsvækkende i FCM er købet af deres fortabte søn Mikkel Thygesen, der vender tilbage fra et ophold i Borussia Mönchengladbach, der ikke forløb som planlagt. Titelkandidaterne fra Ådalen, OB, har også været ved forhandlingsbordet. De har hentet de to rutinerede danskere, Morten Bisgaard og David Nielsen, til klubben samt Bengt Saeternes, hvis navn får en til at tænke på mål. Den gamle mesterskabsbejler, Brøndby, der i øjeblikket er inde i klubbens største sportslige krise til dato, har forsøgt at handle klogt. De har i håb om bedre morale i truppen hentet deres gamle målmaskine, Peter Madsen. Derudover har de skilt sig af med deres midtbanegeneral Marcus Lantz, for i stedet at hente Stefan Gislason og Samuel Holmén som afløsere.

I England har Chelsea været forholdsvis anonyme, hvilket ikke ligner Abramovich og co. De har dog alligevel ofret omkring 200 mio. kroner på Florent Malouda og Belletti. De forsvarende mestre, Manchester United, topper listen over det hold, der har spenderet mest. De har punget ud med over en halv milliard kroner til nyindkøb som Hargreaves, Anderson, Nani og Tévez. Lige i hælene finder man Liverpool, der virkelig går efter trofæer i denne sæson. De har hentet Atletico Madrids stjerneangriber, Fernando Torres. Sidste sæsons femteplads, Tottenham, har også været flittige på markedet, det varmeste navn de har hentet er Charltons Darren Bent, som de har købt for ca. 180 mio. kroner.

Sidste sæsons nummer et og to dominerer det franske marked. Mestrene fra Lyon har forstærket sig for 280 millioner kroner, mens Marseille i jagten på det franske mesterskab har købt ind for 215 millioner kroner. Lyons dyreste køb er Lilles forward Abdul Kader Keita, mens Marseilles er Liverpools Djibril Cissé, der er blevet købt til klubben efter et vellykket lejeophold. Bordeaux, som i denne sæson vil forsøge at nå højere i tabellen end sidste sæsons skuffende sjetteplads, har hentet Mahamadou Diarras bror, Alou Diarra til klubben. Patrick Kluivert er også kommet til den franske liga, nærmere bestemt Lille, hvor han skal forsøge at vise, at han stadig har mål i støvlerne trods sine 31 år.

I Italien har Inter ikke været det mest aktive hold i år, trods dette har klubben spenderet mere end alle sine konkurrenter. Det milanesiske hold har i Chivu og Suazo købt to stjerner for ca. 110 mio. kr. hver. Derudover er der købt ind til fremtiden med købene af Rivas og Pelé. Konkurrenterne fra AS Roma viste sidste år, at det især var bredden der haltede, og det er der rettet op på. Nyinkøb som Giuly, Esposito og Cicinho har været med til at sikre, at romerne har mindst to spillere til hver plads. Sidste års treer, Lazio, har næsten ikke brugt nogen penge. Carrizo var udset til at være Peruzzis arvtager på målmandsposten, men den handel glippede, så Lazio har kun brugt omkring 30 mio. kroner, dvs. ca. 1/10 af Inters spendering. Eneste ekstra mand i Milans trup bliver Emerson, mens unge Pato(Serie As dyreste køb i år) kommer til klubben i januar måned. Fiorentina har også købt en del ind, bl.a. er Lupoli og veteranen Vieri hentet. Dog har klubben måttet sige farvel til spillere som Toni og Bojinov. Desværre for Serie A er det ikke de eneste stjerner, der har forladt ligaen, også Lucarelli og Bianchi er taget til udlandet, mens ingen nye store stjerner er kommet til.

Der har vanen tro været et hav af rygter omkring, hvilke forstærkninger Real Madrid nu ville købe. Spillere som Kaká, Ribery og Quaresma er bare nogle få spillere fra en lang liste, som kongeklubben er blevet sat i forbindelse med. Hovedstadsklubben har sagt farvel til Roberto Carlos, Beckham, Helguera, Reyes, Cassano, Emerson og Cicinho, som nogle af de store navne. Disse er dog blevet erstattet med Pepe, Dudek, Saviola, Drenthe, Sneijder, Heinze og Robben, hvilket må betegnes, som nogle fornuftige erstatninger. Gennem hele vinduets åbningsperiode har der floreret rygter omkring, at Barcelonas stjernespiller, Ronaldinho, var på vej væk til AC Milan eller Chelsea, der begge har lagt store summer på bordet for den brasilianske troldmand. Barca har hentet Arsenals Henry, hvilket har vist sig at være klogt, da deres stjerneangriber Eto’o netop er blevet langtidsskadet. Atlético Madrid har vinket farvel til deres bomber i front, Fernando Torres, men har fået fingrende i Luis García og Forlán, som erstatninger. Laudrup har også været aktiv, og har fået hele ti nye spillere til truppen.

Hos de tyske storklubber er der også handlet yderst interessant ind. FC Bayern München har købt ind for lidt over en halv milliard. Der er specielt fire spillere, der får deres samlede beløb til at stige i vejret. Fiorentinas Luca Toni, Olympique Marseilles Franck Ribéry, Borussia Mönchengladbachs Marcell Jansen samt Werder Bremens Miroslav Klose er alle store navne, der skal levere varen i år og føre Bayern til store triumfer. For de penge som Klose-salget har indbragt, har Werder hentet Carlos Alberto, Boubacar Sanogo, Sebastian Boenisch og Hugo Almeida som de store navne.

TotalBold.dk giver herunder vores bud på en top-5 til hver af de seks store ligaer. Vi beskriver kort, hvilke transfers vi mener, har været de største og vigtigste for klubberne i de seks ligaer.

Danmark:

1. Rasmus Würtz, fra AaB til F.C. København

Der ligger et stort pres på den unge Rasmus Würtz’ skudrer. Han er hentet til hovedstadsklubben, som erstatning for københavnernes svenske midtbanemotor, Tobias Linderoth, der har vist sig som en vigtig spiller for FCK. Würtz kommer fra AaB, hvor der ikke blev stillet lige så store krav til ham. Würtz er blot 24 år gammel, og har ikke den store internationale erfaring som Linderoth havde, men vi mener, at det ansvar, som han har fået i FCK bringer ham ind på en førsteplads.

2. Bengt Sæternes, fra Brann til OB

OB’s nyindkøb Sæternes er garant for mål. Nordmanden har en imponerende scoringsstatistik, han har scoret 107 mål i 211 kampe i den norske liga, hvilket vidner om, at han er enormt giftig i front. OB har uden tvivl gjort et fantastisk køb, et køb, der kan fører holdet til tops i ligaen, hvis nordmanden forsætter sin imponerende skarphed foran målet.

3. Mikkel Thygesen, fra Borussia Mönchengladbach til FC Midtjylland

Efter et halvt år i tyske Borussia Mönchengladbach er Thygesen vendt hjem. FCM’s fortabte søn fik ikke den fornødne portion spilletid, som han havde regnet med, da han krydsede grænsen. Thygesen kan endnu en gang vise sig, at blive vigtig for FC Midtjylland i jagten på metal i denne sæson. Han har selv udtalt, at han er sulten efter at vise sine kvaliteter.

4. Stefan Gislason, fra Lyn Oslo til Brøndby IF

Islændingen Gislason har både været jagtet af klubber i Tyskland, England og Frankrig, men han valgte altså at drage til vestegnen. Gislason beskrives som en meget hårdtarbejdende midtbanespiller samt en solid defensivspiller på midtbanen, der har gode kompetencer som leder på midtbanen. Den 27-årige midtbanespiller, er hentet til Brøndby, som erstatning for Marcus Lantz.

5. Rajko Lekic, fra OB til Esbjerg fB

Det danske problembarn, Lekic, er nu havnet i Esbjerg. Den 26-årige angriber blev efter et skuffende ophold i spanske Xerez, hentet til OB her blev han dog heller ikke den store succes, hvilket gjorde, at OB’erne lejede ham ud til den ungarske klub, ZTE FC. Dette afholdte dog ikke Esbjergenserne fra, at købe Lekic. Lekic har allerede i starten af denne sæson nettet fire gange, hvilket placerer ham på en tredjeplads på topscorerlisten i SAS Ligaen.

England:

1. Fernando Torres, fra Atlético Madrid til Liverpool FC

I de sidste par sæsoner har Fernando Torres været en af Atlético Madrids vigtigste spillere. Hans målnæse har været vigtig, og det er netop derfor, at Liverpool har valgt at kaste så mange penge efter ham. Der hviler et stort pres på ham, da han skal bevise, at alle de penge Liverpool har brugt på ham er det hele værd. Spillestilen i England er anderledes end den i Spanien, men allerede i de første kampe har Torres vist, at det hårde engelske spil ikke er noget, der skræmmer ham.

2. Carlos Tevez, fra West Ham United til Manchester United

Der var meget ballade omkring argentinske Carlos Tevez, men til slut endte han altså i Manchester United. Et skifte han selv var glad for, da han ikke ønskede at fortsætte i West Ham, da han ikke mente, at de kunne opfylde hans ambitioner længere. Han skal dog bevise, at han er klar til denne udfordring på et højere niveau, som der kræves i en klub af Uniteds kaliber. Han er stadig ung, og uden så megen erfaring. Men trods dette skal der ingen tvivl herske om, at han allerede nu er en dygtig angriber med en god teknik.

3. Juliano Belletti, fra FC Barcelona til Chelsea

Chelsea har forsøgt sig med flere forskellige spillere til højrebacken. Det er netop på denne position, at holdet har set svagest ud, og nu vil man igen forsøge sig med en ny mand. Belletti, der er hentet i Barcelona, om han er den ideelle, vil tiden vise. Men han kan i hvert fald med sin store erfaring, skabe ro på holdet, og skabe en stabilitet på den hårdtprøvede position, der igennem det meste af manager Jose Mourinhos tid i klubben har vakt problemer.

4. Darren Bent, fra Charlton Athletic til Tottenham Hotspur

Da Charlton i sidste sæson rykkede ud af Premier League, søgte en del af klubbens største spillere væk fra klubben. Darren Bent var en af disse, og han endte i Tottenham – en af de klubber med ambitioner om en placering blandt de bedste. Bent er en angriber, der kan score mange mål i løbet af en sæson. Det viste han i Charlton, og selvom Tottenham er en større klub med højere ambitionsniveau så mener vi, at Bent bliver en spændende spiller at følge i denne sæson.

5. Florent Malouda, fra Olympique Lyonnais til Chelsea

Chelsea er om nogen kendt for at bruge mange penge på nye spillere. Denne sommer har Abramovichs pengepung dog ikke været åben så mange gange, som den plejer at være. En af de gange den var åben var da klubben købte Lyons Florent Malouda. Han var en af de bedste i den forgangne sæson i Frankrig, og var derfor også jagtet af flere klubber. Blandt andre ligakonkurrenterne fra Liverpool og de spanske mestre Real Madrid. Det endte dog med at det var Chelsea, der trak det længste strå, og derfor sendte man Arjen Robben til Real Madrid. Malouda har allerede i indledningen af sæsonen vist nogle af sine kvaliteter, og vi tror, at han går en god sæson i møde.

Frankrig:

1. Abdul Kader Keita, fra OSC Lille til Olympique Lyonnais

Lyon har lavet et transferscoop i ivorianske Abdul Kader Keita. Den lynhurtige kantspiller, som også kan præstere i angrebet, er købt hos Lille og er udset som den umiddelbare afløsning for Florent Malouda, der har skiftet de vante omgivelser i Lyon ud, med de engelske vicemestre fra Chelsea. Keita er sammen med Chelseas Didier Drogba, det hotteste navn i det vestafrikanske land, Elfenbenskysten – og man forstår hvorfor. Keitas evige udfordringer og utallige smarte driblinger, krydret med en god portion hurtighed gør, at man ikke kan andet end at elske den lille kant. På papiret har Lyon lavet et fantastisk køb i den afrikanske spiller, men det har også lavet ridser i økonomien. De franske mestre skulle nemlig have punget ud med små 100 millioner kroner.

2. Fabio Grosso, fra Internazionale til Olympique Lyonnais

VM-helten, Fabio Grosso, har igen i år skiftet klub. Denne gang er han havnet i Lyon, hvor han er arriveret fra de italienske mestre Inter. Grosso nåede aldrig den helt store succes for Milano-klubben, og han prøver nu på, at få karrieren på rette spor. Grosso er i Lyon udset som afløser for deres normale venstreback, Eric Abidal, som i det netop lukkede transfervindue, skiftede Lyon og Frankrig ud med Katalonien og FC Barcelona. I Grosso har Lyon bestemt fået en kompetent afløser, som er meget dygtig i det offensive spil, men også stærk i defensiven. Grosso kan ydermere spille på midtbanen. Igen må man sige, at Lyon kan sælge en god spiller, men bestemt også hente en yderst kompetent afløser.

3. Djibril Cissé, fra Liverpool F.C. til Olympique de Marseille

Cissé har langt om længe fået sit ønske om et skifte til Olympique Marseille opfyldt. Efter et års lejeophold i klubben, der endte som et mareridt grundet et brækket ben, er Djibril Cissé nu på permanent kontrakt hos Frankrigs mest populære klub. Cissé, der i et længere stykke tid har været ejet af engelske Liverpool FC, har været igennem mange lange skadesperioder, men ser nu for alvor ud til at ramme topformen. Hvis han rammer hans topform, bliver han karakteriseret som en af verdens ypperligste angriber. Dette skyldes primært hans helt uhyggelige hurtighed, som ingen forsvarer i den franske liga, kan hamle op med. Vi tror på, at Cissé kan bringe Marseille tilbage til toppen af fransk fodbold.

4. Alou Diarra, fra Olympique Lyonnais til Bordeaux

Før sidste sæson skiftede Alou Diarra, Lens ud med de franske mestre Lyon. Igen i år, har han valgt at fortsætte karrieren i en anden klub. Efter et ophold i Lyon, som ikke levede op til hverken Diarras eller ledelsen forventninger, er han nu skiftet til vin-hovedstaden, Bordeaux. Diarra er defensiv midtbane, og er en fremragende bolderobrer. Diarra er udset som balancespiller i Bordeaux, som på det seneste har vist meget ustabilitet på midtbanen. Og især efter man har sagt farvel til en af de største defensive midtbane-talenter i Europa, Rio Mavuba, er han en tiltrængt hjælp for holdet. Diarra har flere gange optrådt på det franske landshold, bl.a. ved VM-slutrunden i Tyskland, så det er ikke en uerfaren spiller, man har med at gøre. Mon ikke Diarra blomstre op i Bordeaux, hvor han ikke skal stå i skyggen af Juninho og Källström – det tror vi.

5. Patrick Kluivert, fra PSV Eindhoven til Lille OSC

Den hollandske bomber, Patrick Kluivert, er lige fyldt 31 år, men trods det, er hollænderen klar til endnu et udlandseventyr. Efter en mislykket sæson i PSV Eindhoven, er Kluivert nu taget til et, for ham, uprøvet land – Frankrig. Tidligere har Kluivert spillet i Spanien, England, Italien og Holland med stor succes og nu er turen kommet til Frankrig, hvor han skal slå sine folder i Lille, der igennem længere tid har savnet en target-spiller, som kunne hjælpe den mere teknisk betonede angriber, Kevin Mirällas, og det har man fået. Kluivert fylder meget i felterne og er uhyre stærk i luften. Vi på TotalBold.dk, tror på, at Kluivert kunne være et realistisk bud på en liga-topscorer, da han har en fantastisk evne til, at stå på det rigtige sted på de rigtige tidspunkter. En meget spændende spiller Lille har hentet, og vi kan forvente meget af den tidlige Barcelona-topscorer.

Italien:

1. David Suazo, fra Cagliari til Internazionale

Inter har i Suazo fået en yderst kompetent herre oppe foran. Suazo tog direkte fra Honduras til Serie A i 1999. Grundet nedrykning til Serie B fik han først sit helt store gennembrud i 2005/2006-sæsonen, hvor han scorede 22 mål i Serie A for Cagliari. Hvis han kan score over 20 mål for en klub i den nedre halvdel bliver det spændende, at se hvad det kan blive til i topklubben Inter. Suazos helt store force er hurtigheden, der giver ham mange chancer, som han også er rimelig effektiv til at omdanne til mål. Dermed er han lidt forskellig fra Inters andre angribere. I den italienske Super Cup så vi blandt andet, at hans hurtighed og Ibrahimovic’ kreativitet hang godt sammen. Han skal nok blive et hit i Inter.

2. Vincenzo Iaquinta, fra Udinese til Juventus

Juventus fejrede deres oprykning til Serie A med indkøbet af Iaquinta. Iaquinta minder lidt om sin nye angrebsmakker, Trezeguet, han er stærk, god til at afslutte med både hoved og begge fødder. Han scorer dog ikke lige så mange mål som Trezeguet, typisk 10-15 pr. sæson. Han har allerede fået en flyvende start i Juventus, hvor han scorede 2 mål i sin første officielle debut, og mon ikke han bliver et af årets indkøb, i hvert fald i Serie A.

3. Fabio Quagliarella, fra Sampdoria til Udinese

Fabio Quagliarella fik sin gennembrudssæson sidste år i Italien, hvor han scorede 13 mål. I Italien blev han nærmest kendt som ”Manden, der ikke kan score middelmådige mål”. Udinese havde op til sidste sæson solgt halvdelen til Sampdoria, og da man mistede Iaquinta til Juventus valgte man at byde højt nok til at vinde den blinde auktion over Sampdoria. Han er hverken den hurtigste eller højeste angriber, så han skaber sine mål gennem sin brillante sparketeknik og teknik i det hele taget.

4. Ludovic Giuly, fra FC Barcelona til A.S. Roma

Barcelona var i sommers ude efter Chivu, og tilbød Giuly som en del af handlen. Chivu ville dog hellere til Inter, men Roma ville alligevel have Giuly. Giuly er en meget hurtig og teknisk dygtig offensiv-spiller, og det er noget der passer perfekt ind i Romas specielle system. Trods han ikke har været involveret i Romas mål endnu, har Totti og ham allerede vist fremragende prøver på hvordan deres samarbejde kan blive til. Tidligere Roma- og Real-træner Capello har været fremme og sige, at Giuly-købet bliver det bedste køb i Europa i år. Det er i hvert fald af de bedre køb, og absolut det billigste på denne top-5 liste.

5. Cristian Chivu, fra A.S. Roma til Internazionale

Chivu var i sommers jagtet af mange klubber, heriblandt Inter, Barcelona og Real Madrid. Selve ”sagen” om købet af Chivu var meget forvirrende. Først ville han forlænge med Roma, så ville han til Spanien og endelig var Inter det eneste der vakte interesse. Chivu er dygtig forsvarer, der både ordner sine pligter bagved, men også viser evner foran med sit glimrende venstreben. Når det ikke bliver til mere end en 5. plads, så er det fordi han alt for ofte er skadet samt han har for mange off-days. Til gengæld kan han spille mange positioner, og ude på venstrebacken er han formentlig en af verdens bedste.

Spanien:

1. Arjen Robben, fra Chelsea til Real Madrid

Hollænderen var et af Ramon Calderons transfermål, da han blev valgt som præsident. Der skulle dog gå et helt år før, han fik fingrende i hollænderen. Gennem hele sommeren har der været meget tovtrækning ved forhandlingsbordet mellem Real Madrid og Chelsea, men Chelseas køb af Malouda åbnede vejen for et Robben-skifte. Robben blev med dine 270 mio. den dyreste spiller i Primera Division i dette transfervindue. Robben er konstant farlig på kanten, hvor han gennem sine tre sæsoner i Chelsea har scoret 15 mål i 67 kampe.

2. Thierry Henry, fra Arsenal til FC Barcelona

Bedst som alle troede, at Barcelonas stjerneangreb ikke kunne rumme flere navne, valgte ledelsen at punge ud, for at sikre sig Arsenals Thierry Henry – et køb som har gjort, at klubbens fans nu kalder deres offensiv for “De fantastiske fire”. Henry var tilbage i 2006 meget tæt på at skifte til Barca, men i sidste øjeblik valgte han at blive. Franskmanden er god til at opbygge et angreb, samtidig med, at han konstant er en trussel i angrebet, hvor han huserer over det meste i front.

3. Arouna Koné, fra PSV Eindhoven til Sevilla FC

Koné er hentet til Sevilla, for at forstærke deres i forvejen stærke angreb. Koné vil komme til at kæmpe om de eftertragtede angrebspladser med Kanoute, Fabiano og Kerzhakov. I sine to sæsoner i hollandske PSV Eindhoven, scorede Koné 21 mål i sine 53 optrædender for klubben.

4. Diego Forlán, fra Villarreal til Atlético Madrid

Den tidligere Manchester United-spiller har henover sommeren været jagtet af blandt andre Liverpool og Valencia, men i sidste ende valgte han at skifte sin tilværelse i Villarreal ud med Atlético Madrid. Forlan nåede at spille 106 kampe for Villarreal, hvor han nettede 54 gange. 29-årige Forlan har en ægte målnæse, og misser sjældent en mand-mod-mand-situation.

5. Nikola Zigic, fra Racing Santander til Valencia CF

Den tårnhøje angriber, Zigic, skiftede i dette transfervindue Racing Santander ud med storklubben, Valencia. Zigic var jagtet af flere Premier League-klubber, men han foretrak altså at blive i Spanien. Zigic scorede i sin første sæson i Spanien for sit hold Santander hele 13 mål i sine 35 optrædener, hvilket gjorde ham til klubbens topscorer. Zigic er med sine 2.02 meter meget farlig i hovedspillet.

Tyskland:

1. Franck Ribéry, fra Olympique de Marseille til FC Bayern München

Den franske fløj har allerede vist gode takter sin nye klub FC Bayern München. Ribéry har gennem hele transfervinduets åbning både været meldt på vej til både Real Madrid, Arsenal, Chelsea og Manchester United, men franskmandens valg faldt altså på Bayern, der i sidste sæson endte på en skuffende sæson, men allerede i denne har vist sig uhyggelige med en målscorer på 10-0 efter tre kampe, hvilke giver dem en førsteplads.

2. Luca Toni, fra Fiorentina til Bayern München

Efter to sæsoners tro tjeneste i Fiorentina, var italienerne villige til at lade deres målmaskine gå. Toni har nettet intet mindre end 47 gange i 67 kampe for klubben. Toni blev solgt til Bayern München, der vitterlig går efter guldet i denne sæson. Fiorentina var blot glade for, at Toni valgte at skifte til Tyskland i stedet for et skifte til en af deres konkurrenter.

3. Mohamed Zidan, fra FSV Mainz 05 til Hamburger SV

Den tidligere FC Midtjylland-profil, Zidan, har endeligt fundet lykken i sit udenlandseventyr. Ved hjælp af Zidans 13 mål i sine 14 kampe i sidste sæson for FSV Mainz 05, reddede den tyske klub skærene. I maj-måned i år, blev ægypteren udnævnt til den tredje bedste spiller i Bundesligaen af Tysklands største fodboldavis, Kicker. Med sit solide spil for Mainz fik Hamburger hurtigt øjnene op for den sublime tekniker. De lagde 40 mio. kr. på bordet, et bud som Mainz accepterede prompte.

4. Carlos Alberto, fra Corinthians til Werder Bremen

Den 22-årige brasilianske offensive midtbanespiller, Carlos Alberto, har Werder Bremen hentet i den brasilianske storklub, Corinthians, for omkring 60 mio. kr. Alberto har trods en del år i brasiliansk fodbold også erfaring internationalt. I sæsonen 2004/05 spillede han nemlig Champions League, da FC Porto vandt. Han har også spillet fem landskampe, dermed vil Alberto blive yderst interessant at følge.

5. Mike Hanke, fra Wolfsburg til Hannover 96

Den tyske angriber, Mike Hanke, forlod i dette transfervindue Wolfsburg til fordel for Hannover 96. Den tyske landsholdsspiller scorede 16 mål for Wolsburg i sine 53 optrædener. Den 23-årige angribers overgangssum lød på omkring 35 mio. kr. Hanke har scoret et enkelt landsholdsmål i sine elleve kampe for Tyskland.

Skrevet af Pernille Nielsen, Anders Carøe og Casper Lohse.



Kommentér

5 kommentarer til “Sommerens transfervindue 07/08

  1. cesc siger:

    Meget god artikel, Pernille, Anders og Casper :p

  2. mick12345 siger:

    :(:(:(:(

  3. mick12345 siger:

    hvad med Nordstrand, Klose, Nani, Anderson og Eric Abidal! De er jo alle gode men hvem er bedst?

  4. mick12345 siger:

    Eller hvad med Holmén, Peter Madsen og Alex.

  5. Peter Christensen siger:

    Den bedste af Nordstrand, Klose, Nani, Anderson og Abidal er enten Klose eller Abidal.

    De spiller dog på hver sin position, så det er op til den enkelte at vurdere.



Top-menu
Menu