Наши партнеры

Menu



Sommerens transfervindue 08/09

Der har været gang i svingdørene hos de forskellige klubber rundt omkring i Europa denne sommer. Traditionen tro har aktiviteten på det store marked været stor, og der er blevet handlet lige til det sidste. Klubberne har været villige til at strække sig langt, for at sikre sig de spillere, som de mener, kan styrke truppen, og sikre klubben succes i den nye sæson. Som sædvanlig har rygter og spekulationer floreret hele sommeren, og det er nu tid til at gøre status.

Sommeren er som regel en ganske hektisk tid i fodboldverdenen. Det er nemlig i denne tid, at det store transfervindue holder åbent. Det er tiden, hvor klubberne har mulighed for at hente nye spillere ind, og sælge de spillere, der ikke findes gode nok eller dem man ikke længere kan holde på af den ene eller anden grund. De fleste klubber er villige til at gå langt, for at hente netop de spillere, som de mener, vil styrke truppen, og kan være med til at indfri forventningerne for den nye sæson.

Hvis vi starter med at vende blikket mod Danmark, er det svært at komme udenom Brøndby IF. Klubben har de seneste sæsoner slet ikke levet op til de høje forventninger, der automatisk bliver stillet til en klub, med tradition for at være med i mesterskabskampen herhjemme. Derfor har de ikke overraskende været ret aktive på transfermarkedet, hvor næsten alle kæder er blevet forstærket. Jan Kristiansen, Jon Jönsson, Alexander Farnerud er alle hentet til Vestegnen, og i løbet af de sidste to dage af vinduet blev også Michael Krohn-Dehli med en fortid i Brøndby, og angriberen, Ousman Jallow, sikret. Der var også plads til forstærkning på Brøndby-mandskabet, efter man blandt andet sagde farvel til Martin Retov og Chris Katongo. Når man snakker om Brøndby, falder snakken let hen på ærkerivalen, FC København. Københavnerne har da bestemt heller ikke sovet i løbet af sommeren, hvor Peter Larsson, Cesar Santin og Thomas Kristensen er kommet til. Klubben har til gengæld sagt farvel til spillere som anfører, Michael Gravgaard, og Michael Silberbauer. Af handler mellem to danske klubber kan nævnes Jonas Borrings skifte fra OB til FC Midtjylland. OB har desuden gjort et spændende indkøb i Eric Djemba-Djemba, der tidligere har spillet i Manchester United.

Vi springer videre til England, der råder over nogle af verdens absolut bedste mandskaber. For at være blandt verdens bedste, er det nødvendigt at have nogle dygtige spillere, og disse kan være dyre. Den transfer, der fyldte mest i England denne sommer, er en transfer, der aldrig blev gennemført. I løbet af sommeren er Cristiano Ronaldo sat i forbindelse med de spanske mestre, Real Madrid, der ihærdigt forsøgte at lokke ham til Spanien. Selvom Ronaldo angiveligt gerne ville til Madrid, ville hans arbejdsgiver, Manchester United, ikke sælge ham. Derfor blev det aldrig til noget. Chelsea med Roman Abramovich og hans mange milliarder har også vist sig på markedet. Klubben har fået ny manager i Luiz Felipe Scolari, der forlod jobbet som portugisisk landstræner. Med til Chelsea har han dog fået de to landsholdsspillere, Jose Bosingwa, og Deco, der skal hjælpe klubben i bestræbelserne på at vinde det engelske mesterskab tilbage. Arsenal jagter titler efter et par trofæfattige-sæsoner, og til at hjælpe med dette, er kommet Samir Nasri fra franske Marseille. Klubben har dog også måttet sige farvel til Mathieu Flamini, der er taget til Milan og Aleksandr Hleb, som er skiftet til FC Barcelona. Liverpool er en anden bejler til mesterskabet. De har solgt angriberen Peter Crouch til Portsmouth, men har hentet Robbie Keane som erstatning i Tottenham. Netop Tottenham har nok en gang været ude og opruste, hvor blandt andet Luka Mocric, Giovani dos Santos og Roman Pavlyuchenko er hentet. Inden det engelske transfervindue lukkede i, overraskede de to Manchester-klubber, da storebror United hentede angriberen Berbatov, mens City, med en ny arabisk ejer i spidsen, hentede den lille brasilianer, Robinho, fra Real Madrid, med en overgangssum på omtrent 320 millioner kroner.

I Spanien har de selvfølgelig heller ikke ligget på den lade side denne sommer. Specielt de større klubber har vist sig på markedet. De forsvarende mestre måtte opgive at hente Cristiano Ronaldo i Manchester United, og vendte efterfølgende blikket mod Tyskland, hvor man hentede Rafael van der Vaart i Hamburger SV. Derudover er også Rubén de la Red hentet i Michael Laudrups tidligere klub, Getafe. FC Barcelona kan ikke være tilfredse med sidste sæson, hvor spillet ikke hang sammen. Derfor er der sket ændringer i truppen i løbet af sommeren. Stjernerne Ronaldinho og Deco er begge væk nu. Ind på holdet er kommet, Seydou Keita, Gerard Piqué, Dani Alves og Aleksandr Hleb, som de mest nævneværdige. Sevilla har vinket farvel til Christian Poulsen, der efter et succesfuldt ophold i det spanske, valgte at skifte til den italienske klub, Juventus.

Med dette kan vi kigge lidt nærmere på Italien, hvor Juventus udover at hente danske Christian Poulsen, også har tilknyttet Amauri, der er skiftet fra Palermo. Jose Mourinho og Inter har blandt andet fået Sulley Muntari og Ricardo Quaresma på holdet, mens AC Milan har hentet Andriy Shevchenko hjem på en lejekontrakt fra Chelsea. Milano-klubben har også hentet brasilianske Ronaldinho, samt Flamini og Philippe Senderos, begge fra Arsenal. Palermo har hentet dansk til klubben, ved at erhverve sig forsvarsspilleren Simon Kjær fra FC Midtjylland.

Fra Italien tager vi til Frankrig. Landet er næppe lige så attraktivt som de allerstørste ligaer, men det betyder ikke, at sommeren ikke har været travl i Frankrig. Lyon har igennem de senere år været ganske suveræne. Transfermæssigt har klubben blandt andet solgt talentfulde Hatem Ben Arfa til konkurrenterne fra Marseille, mens man ind har hentet blandt andre Jean Makoun fra Lille. Marseille har solgt stortalentet Samir Nasri til Arsenal, mens Toulouse ikke længere råder over angriberen Johan Elmander, der er skiftet til Premier League-klubben, Bolton. Paris St. Germain har sikret sig rutine i Claude Makelele, som efter en solid præstation i Chelsea, er vendt hjem til Frankrig. Derudover har klubben også hentet Ludovic Giuly. FC Nantes har hentet den danske forsvarsspiller, Michael Gravgaard, i FCK, mens også Ivan Klasnic er kommet til klubben.

Til sidst drejer vi blikket mod Tyskland, hvor der naturligvis også er blevet handlet. Topholdet Bayern München har været en tur hos konkurrenterne Werder Bremen, og hentet Tim Borowski på en fri transfer. Werder Bremen har hentet angriberen Claudio Pizarro hjem fra Chelsea på en lejeaftale, og håber på, at han kan finde målformen igen, efter et knap så vellykket ophold i Premier League. Schalke 04 har valgt at give slip på danskeren, Søren Larsen, der ikke opnåede den spilletid, han ønskede. Han skal i fremtiden tørne ud for den franske klub, Toulouse. Hamburger SV kunne ikke længere holde på profilen, Rafael van der Vaart, der ikke kunne sige nej til et tilbud fra kongeklubben, Real Madrid. Derudover har også Mohamed Zidan og Vincent Kompany forladt klubben. Stuttgart har i deres håb på at vinde det tyske mesterskab tilbage hentet forsvarsspilleren Khalid Boulahrouz i Chelsea, mens den tyske keeper, Jens Lehmann, er hentet på fri transfer i Arsenal.

TotalBold.dk giver herunder vores bud på en top-5 over de største og vigtigste transfers for klubberne i hver af de seks store, europæiske ligaer.

Danmark – SAS Ligaen:

1. Eric Djemba-Djemba, fra Qatar SC til Odense Boldklub

OB har manglet en gardering for Esben Hansen på den defensive midtbane. Dette har de nu fået ved købet af Eric Djemba-Djemba, som ikke blot styrker OB’s bredde, men samtidig forstærker start-elleveren, og han hæver så sandelig også standarden for, hvad danske klubber kan tiltrække af spillere til lille Danmark. Som spillertype kan Djemba-Djemba sammenlignes med AC Milans playmaker, Andrea Pirlo, hvis spidskompetencer ligger i spilfordeling og erobringsspillet. Djemba-Djemba tilfører ikke blot førnævnte styrker, han tilfører også en meget stor rutine, som han har fået igennem sin fortid i mægtige Manchester United og Aston Villa.

2. Alexander Farnerud, fra VfB Stuttgart til Brøndby IF

Tom Køhlert efterlyste før transfervinduet et par offensive spillere, hvis forcer skulle være en fysisk stærk angriber og en lille kreatør, hvilket Farnerud er. Mange snakker om at Brøndby med købet af Alexander Farnerud har fået den nye Elmander, og det har de til dels også, men man kan alligevel ikke sammenligne de to spillere til fulde, da Elmander er bedre med hovedet end Farnerud, som til gengæld er bedre til de snævre driblinger end Elmander. I sine helt unge dage blev Alexander Farnerud vurderet til at kunne blive en af de bedste svenske spillere i nyere tid, de forventninger har Farnerud i de senere år ikke indfriet, hvilket blandt andet har skyldes skader samt manglende tillid fra træneren i Stuttgart. Derfor er det Farneruds håb at finde storspillet frem i Brøndby, og derefter blive sendt af sted til en europæisk topklub, hvor han kan bide sig fast.

3. Nando Rafael, fra Borussia Mönchengladbach til Aarhus Gymnastik Forening

AGF manglede før transfervinduet, bredde i angrebet. Dette har de nu fået ved købet af Nando Rafael, som de fleste århusianere betragter som et scoop, fordi han fik sin fodboldopdragelse i Ajax, hvor folk betragtede hans potentiale til at være lige så stort som blandt andre Rafael van der Vaart og Wesley Sneijder. Det potentiale han blev spået til at have, kom dog aldrig rigtig til udtryk, da Nando skiftede den hollandske storklub ud med Hertha Berlin, hvor han i 70 kampe kun formåede at score 16 mål, og det blev ikke meget bedre i Borussia Mönchengladbach, hvor Nando i 45 kampe fik scoret ni mål. Derfor håber Nando at kunne brillere i den hvide trøje. Nando er en fysisk stærk angriber, som også er hurtig.

4. Jan Kristiansen, fra FC Nürnberg til Brøndby IF

Brøndby manglede i forårssæsonen den fjerde mand til deres fløj i deres 4-4-2-diamant, hvilket de nu har fået i form af landsholdsspilleren Jan Kristiansen, som ikke fik sin kontrakt forlænget med tyske FC Nürnberg. Kristiansen kommer til at bidrage med et særdeles godt skud fra distancen, godt pasningsspil, og derudover er han også meget alsidig på banen, idet han også kan spille back. Krølle, som han kaldes, har dog ikke spillet ret mange kampe i år, hvorfor han behøver tid for at genfinde storformen.

5. Cesar Santin, fra Kalmar FF til FC København

Cesar Santin er måske ikke et navn, der klinger i de danske ører, men det kommer det i den grad til, hvis han indfrier de forventninger som Ståle Solbakken og co. har til ham. I de hidtil spillede ligakampe har Santin tilført det, som FCK-holdet har manglet i det offensive, nemlig hurtighed, kreativitet og dybdeløb. Den lille tekniker kan spille alle de offensive pladser, men af Ståle Solbakken beskrives han som en Grønkjær-type, som dog scorer flere mål end den langtidsskadede Grønkjær. FCK har haft fokus på teknikeren fra Brasilien siden de stiftede bekendtskab med ham under en Royal League-kamp, og siden da har klubben set mange kampe med den lille brasilianer i aktion. Derfor er det uden tvivl ikke et panikkøb fra københavnernes side.

England – Premier League:

1. Robinho, fra Real Madrid til Manchester City

Mens forhandlingerne mellem Real Madrid og Chelsea ikke fungerede, smuttede Manchester City uventet ind i sidste minut og snuppede denne verdensklassespiller fra Abramovich og co. Manchester City har i år hentet mange dygtige navne, men ingen slår Robinho, der tydeligvis kan være med til at løfte holdet.

2. Dimitar Berbatov, fra Tottenham til Manchester United

Dimitar Berbatov har længe været på vej til Fergusons tropper. Der blev bidt negle helt til det sidste, da han kort før vinduet smækkede i, fik sit drømmeskifte til Manchester United, hvor han vil spille op mod Tevez og Rooney, der sagtens kan sætte en stopper for fast spilletid. Berbatov bliver nødt til at udvikle sig og kæmpe hårdt for at få pladsen i startopstillingen, men dette vil blot gøre angriberen bedre.

3. Robbie Keane, fra Tottenham til Liverpool

Liverpool var klubben, som snuppede Tottenhams anden guldfugl i angrebet, og hvilken én. Denne angriber har stor erfaring i Premier League, hvor han år efter år har været med til at score mål og skabe chancer til sit hold, der har nydt godt af angriberens kunnen med en fodbold. God handel, der kan styrke angrebet i Liverpool.

4. Samir Nasri, fra Marseille til Arsenal

Arsene Wenger er kendt for ikke at handle overilet, og denne sæson har slet ikke været en af slagsen. Ydermere er franskmanden kendt for at hente unge stjerne, der kan udvikles hos London-klubben. Her har Wenger gjort en af sine bedste handler i en årrække, da stjernefrøet Samir Nasri hurtigt vil kunne tilspille sig en plads i startformationen.

5. Luka Modric, fra Dinamo Zagreb til Tottenham

Kroatiske Luka Modric brillerede flot ved sommerens slutrunde, hvor hans hurtige antrit voldte alle modstandere problemer. Med et sublimt overblik, gode pasninger og farlige finter, er Luka Modric en fremtidig styrmand på dette Tottenham-hold, der kommer til at nyde godt af kroatens kunnen.

Frankrig – Le Championnat:

1. Hatem Ben Arfa, fra Olympique Lyon til Olympique Marseille

Da Marseille solgte Samir Nasri til engelske Arsenal manglede klubben en erstatning, hvilket man må sige, de har fået i den unge vidunderdreng, Hatem Ben Arfa, som med sit skifte fra Lyon til Marseille, har stået for en af sommerens mest kontroversielle handler i fransk fodbold. Den offensive spillers forcer er hans hurtighed og dribleegenskaber, derudover er han en habil afslutter, og han kan desuden spille alle de offensive pladser på nær boksspiller.

2. Jean Makoun, fra OSC Lille til Olympique Lyon

Eftersom en af Lyons centrale knudepunkter på midtbane, Juninho, som for øvrigt er Lyons anfører, er ved at være godt oppe i årene, stod en centralmidtbanespiller højt på Lyons ønskeliste, hvilket man nu har fået i unge Jean Makoun, der er skiftet til mesterklubben. Jean Makoun er ligesom Juninho en playmakertype, der ligger på den centrale midtbane og fordeler spillet, en af de få spidskompetencer, der ikke matcher dem begge er sparketeknik, men til gengæld er Jean Makoun bedre i presspillet end Juninho, som forventes, at dele spilletiden med Makoun, hvor det er tiltænkt at Juninho spiller de store opgør.

3. Yoann Gourcuff, fra AC Milan til Bordeaux

Yoann Gourcuff har i flere år spillet i AC Milan uden at få regelmæssig spilletid, og da der ikke var ret store chancer for at få spilletid i den kommende sæson i Milan, så valgte Milan at leje Gourcuff ud til Bordeaux. Gourcuff kaldes af mange franskmænd den nye Zidane, men Gourcuff har endnu ikke slået sit navn fast på det allerhøjeste niveau, hvorfor det lader til at være en fornuftig aftale for alle parter. Ligesom Zidane er Gourcuff en rigtig 10’er-type, som er god til at finde hullerne i modstanderens forsvar.

4. Hugo Lloris, fra OGC Nice til Olympique Lyon

Eftersom Lyon valgte at sælge rutinerede Grégory Coupet, så manglede der en ny målmand i Lyon, og valget faldt på stortalentet Hugo Lloris, der af mange betragtes som et af Europas største målmandstalenter. På trods af, at Lloris kun er 21 år gammel har han allerede spillet 77 kampe for OGC Nices førstehold og han har derfor spillet mange førsteholds kampe i en ung alder. En af Lloris største styrker er hans meget hurtige reflekser, og med sine kun 186 cm, kan han af kendte spillere bedst sammenlignes med Real Madrids Iker Casillias.

5. Claude Makeléle, fra Chelsea FC til FC Paris St. Germain

Makeléle er i karrierens efterår, men alligevel er han en kæmpe profil i Le Championnat. PSG har i de seneste sæsoner skuffet fælt i ligaen og de var sågar tæt på at rykke ned i seneste sæson, det skal Makeléles vilje og fight være med til at gøre noget ved, udover førnævnte er Makeléle god til at fordele boldene rundt, hvilket de har haft meget gavn af i blandt andet Chelsea og Real Madrid, hvor han var en af grundene til de pågældende klubber havde succes. Den erfaring den hårdtspillende defensive midtbanespiller har, kan han i allerhøjeste grad også bruge i PSG, hvor han vil komme til at få en opgave som spilstyrer, og som ham der gejler de andre op i modgang.

Italien – Serie A:

1. Ronaldinho, fra Barcelona til AC Milan

Sommerens utvivlsomt største transfer. Den falmende troldmand får nu muligheden for at genoplive karrieren i AC Milan, hvor den smilende brasilianer allerede har fået sig en varm velkomst. Kan denne herre komme på ret køl og spille som forrige sæsoner, har AC Milan verdens stærkeste offensiv. Ronaldinho tilføjer desuden stjernedrys til truppen.

2. Ricardo Quaresma, fra Porto til Inter

Mourinho fik langt om længe sin ønskespiller i form af Ricardo Quaresma. Fløjspilleren havde i starten af sin karriere et middelmådigt ophold i Barcelona, hvorefter turen gik til forholdsvis upåagtede Porto. Dette har været godt for Quaresma, da han i den portugisiske liga har fået lov til at spille fast og udvikle sig. Derfor er Quaresma nu klar til Inter, hvor Mourinho vil give denne unge stjerne masser af plads.

3. Andriy Shevchenko, fra Chelsea til AC Milan

Ligesom ovenstående verdensstjerne har karrieren i en periode været kørt mere eller mindre i grus. Dog er Shevchenko nu tilbage i vante omgivelser, hvor der vil lure masser af spilletid og sandsynligvis også mål. Han er endnu en fantastisk tilføjelse til AC Milans offensiv, der i forvejen rummer store navne. AC Milan har her gjort sig en klog handel, da man har hentet en af Europas farligste mænd. Ukraineren er en typisk angriber, der næsten er garant for scoringer.

4. Amauri, fra Palermo til Juventus

Amauri var i sidste år noget nær den bedste angriber i Serie A. Denne brasilianske bomber er blomstret vældigt op i Palermo, hvor målene næsten har vældet ud af et overflødighedshorn. Tilmed er Amauri en hovedstødsstærk herre, der kan spilles bolde op på. Dette vil være gavnligt for Juventus’ offensiv, der har manglet denne deciderede type siden Ibrahimovic forlod klubben, dog set bort fra en efterhånden aldrende Trezeguet. Han bliver en giftig tilføjelse til Den Gamle Dames rutinerede offensiv.

5. Mancini, fra Roma til Inter

Mourinho har så sandelig krydret sine kanter denne sommer. Med Quaresma i folden, samt denne brasilianske hurtigløber, ser denne offensiv særdeles slagskraftig ud. Mancini er en af ligaens hurtigste spillere, der samtidig er god foran målet og med bolden for fødderne. Her har Mourinho atter fået fat i en lækkerbisken, der kan løbe om hjørner med en hver back, også i Champions League.

Spanien – Primera Division:

1. Daniel Alves, fra Sevilla til FC Barcelona

Et godt og sikkert køb af FC Barcelona, der muligvis har hentet verdens bedste back til klubben. Selvom man oftest går under ovenstående titel, hviler der altid et pres, når man skifter til Barca. Specielt efter to halvdårlige sæsoner er Blaugranas publikum sultne efter sejre, trofæer og stjerneglans. Netop dette er Alves indkøbt til, som Primera Divisions absolut største indkøb i denne sæson.

2. Rafael van Der Vaart, fra Hambruger SV til Real Madrid

Mens ærkerivalen fra Barcelona har handlet ind i dyre domme, har Real Madrid modsat andre år forholdt sig i nogenlunde ro, i hvert fald hvad angår færdiggjorte handler. Den eneste store handel hos de regerende mestre dette år, er hollandske Rafael van Der Vaart, der er hentet for forholdsvis billige penge i HSV. Mange har ventet på hollænderens skifte til en storklub, og indtil videre ser kreatøren ud til at fungere fint i storklubben, hvor der ligeledes hviler et stort pres, på en forholdsvis uprøvet herre.

3. Alexandr Hleb, fra Arsenal til FC Barcelona

Denne hviderussiske midtbane har allerede været igennem tromlen omkring topfodbold i Arsenal. Derfor er det en rutineret mand, som FC Barcelona har fået fingrene i. Han tilføjer ikke ligeså meget stjerneglans som Daniel Alves for eksempel gør, men bidrager derimod med masser af fight og solid boldbehandling. Det kan være lidt svært at finde en eksakt plads til Hleb i startopstillingen, men mon ikke Pep Guardiola ved hvordan denne herre skal bruges.

4. Thomas Ujfalusi, fra Fiorentina til Atletico Madrid

Madrid-lillebroderen, Atletico Madrid, har i dette transfervindue gjort, hvad der ligner flere års klogeste handler i Primera Division. Blandt andet har forsvaret fået sig en forvandling, da tilførslerne af Heitinga og netop Ujfalusi vil skabe et af ligaens bedste og konsistente sammensætninger. Sidstnævnte er tilmed hentet gratis i Fiorentina, hvor tjekken har opbygget et flot omdømme, der skal opfølges i spansk fodbold.

5. Seydou Keita, fra Barcelona til Sevilla

Endnu et af Barcelonas mange indkøb i dette vindue. Med købet af Keita, har Barcelona ligesom med Hleb fået fat i en herre, der gerne tilfører holdet noget gejst og fight. Tilmed er Keita altid god for godt defensivt spil og bundsolide tacklinger. En rigtig slider, der måske kan sende Yaya Toure ud på bænken, og overtage dirigentstokken på den catalanske midtbane, der ellers er stærkt besat.

Tyskland – 1. Bundesliga:

1. Orlando Engelaar, fra FC Twente til Schalke 04

Schalke 04 har købt en spildistributør med stort S. Det er nogenlunde, hvad der bør siges, om en af Westphalien-klubbens sommererhvervelser. Den 198 cm høje defensive midtbanespiller og deltager ved sommerens EM i fodbold, Orlando Engelaar, som kommer til Tyskland fra sidste sæsons store overraskelse i nabolandet Holland, FC Twente. Engelaar er den type spiller, som altid er god at have på et fodboldhold, da han skaber ro med sit sikre pasningsspil og fornemme tekniske kunnen. På trods af sin imponerende højde, er han da også klart bedst med fødderne. Han kan dog ikke kaldes en decideret defensiv-oprydder, da Engelaar ikke er nogen bolderobrer, men en boldspiller. Hvis midtbanefolk som Fabian Ernst, Jermaine Jones og Levan Kobiashvili kan hjælpe Engelaar med at erobre bolde på midtbanen, så vil man også kunne få det bedste ud af den høje hollænders kvaliteter som spilfordeler og stabilisator.

2. Andrea Barzagli, fra UD Palermo til VfL Wolfsburg

Wolfsburg kom med to særdeles store overraskelser på sommerens transfermarked. Klubben, som er støttet finansielt af Wolkswagen-koncernens mange millioner og dermed ikke mangler penge, fik øjnene spærret op mange steder, da man først formåede at hente Cristian Zaccardo til Tyskland fra Palermo og så endnu mere overraskende midterforsvareren, Andrea Barzagli, som ligeså skiftede fra den sicilianske klub. Barzagli, VM-vinder fra 2006 sammen med Zaccardo og også medlem af Italiens trup ved sommerens EM, hvor det dog kun blev til én kamp efter 3-0-nederlaget til Holland, er en fremragende forsvarsspiller af den elegante skole, som bygger på at kunne pille bolden fra modstanderen, og derefter sende den klogt videre. Et rent scoop for Wolfsburg, som i sidste sekund fik nuppet italieneren for næsen af storsatsende Fiorentina. Om Barzagli gik efter Wolfsburgs mange kontraktpenge eller sportslig succes i Tyskland skal dog være usagt.

3. Tim Borowski, fra Werder Bremen til Bayern München

Fodboldfødekæden er meget tydelig i Tyskland. De nedre liggende led byttes rundt i en uendelighed som sæsonerne går og klubberne skifter styrke. Men øverst oppe ligger Bayern München altid, klar til at snuppe de bedste spillere fra konkurrenternes klubber, og sørme om ikke, de nu har gjort det igen med Tim Borowski, som ikke gad, at forlænge sin kontrakt med Werder Bremen, og derfor kunne skifte til Bayern og Sydtyskland, uden hans nye klub skulle betale Werder Bremen en flad øre. Borowski er en næsten komplet central midtbanespiller, som kan løbe i hele kampen, skyder knaldhårdt, tackler modspillere og afleverer til medspillere. Han giver også Bayerns fysisksvage midtbane noget tiltrængt fysik, som ellers kun anfører, Mark van Bommel, kan levere. Eneste anke omkring Borowski skulle være, at han ikke har vist de store lederevner, men det er heller ikke hans job på holdet, hvor van Bommel nok skal sørge for at sprede god gammeldags bayersk uhygge.

4. Jefferson Farfán, fra PSV Eindhoven til Schalke 04

Schalke 04 har på trods af en potent frontlinje, med navne som Kevin Kuranyi, Halil Altintop, Gerald Asamoah og Vicente Sanchéz, været ganske uskarpe foran mål i de senere sæsoner, hvor man ofte har været det mindst scorende tophold i ligaen. Det håber man naturligvis, at Jefferson Farfán kan lave om på. Farfán er godt nok ikke en klassisk målsluger, men han er til gengæld en ganske komplet angriber, glimrende i alle spillets facetter, og har masser af hurtighed og styrke sin højde på 174 cm til trods. Samtidig har han også et giftigt frispark, hvilket han demonstrerede flere gange under sit fireårige ophold i Eindhoven. Alle disse kvaliteter skal nok skabe nok ravage hos modstanderen til at førstevalget i angrebet, Kevin Kuranyi, kan drage nytte af det og banke kasser ind. Og hvis Farfán selv kan bidrage med ca. ti mål i løbet af sæsonen i en liga, som er væsentligere stærkere defensivt end i Holland, hvor han både i sæson 2006/2007 og 2007/2008 scorede 21 ligamål, så ser det ganske fornuftigt ud for Schalke 04’s angreb.

5. Mario Eggimann, fra Karlsruher SC til Hannover 96

På trods af en flot placering som nummer otte, så havde Hannover 96 alligevel et af Bundesligaens dårligste forsvar sidste sæson, og det skal Mario Eggimann forsøge at rette op på. Den schweiziske midterforsvarer viste i sidste sæson vejen for oprykkerne fra Karlsruhe, som sluttede på en flot ellevteplads i ligaen. Her bidrog han med solidt forsvarsspil og også fem scoringer, ofte fra dødbolde, hvor hans 190 centimeter blev taget godt i brug. I Hannover skal han sandsynligvis danne en solid forsvarsakse med den gamle Werder Bremen- og Bayern München-kending, Valérien Ismaël. Hannover er kommet dårligt fra start i sæsonen med to klare nederlag til top-aspiranterne fra Schalke 04 og VfB Stuttgart, men det er snarere hold som Wolfsburg, Frankfurt og Hertha Berlin, som man skal måle sig med i kampen om UEFA Cup-pladserne. Det er her Eggimann skal vise sit værd som defensiv skipper, hvis Hannover vil længere op i tabellen.

Skrevet af Pernille Nielsen, David Thystrup, Patrick Andersen, Philip Blüdnikow og Casper Lohse.



Kommentér



Top-menu
Menu